top of page

FactorSafe
אבחון גנטי לקרישיות יתר

SEQ-top

מה אנחנו מציעים לך?

המרכז הגנטי GGA מציע לך את FactorSafe - אבחון רגישות מוגברת לקרישיות יתר אצל הנבדקת או הנבדק, רגישות הנובעת מרקע גנטי אשר עלולה להגביר באופן משמעותי את הסיכונים לנזקים כתוצאה מפעולות או חשיפה סביבתית (נטילת גלולות למניעת היריון, היריון, פרוצדורה רפואית-ניתוחית, נטילת תרופות, עישון, עודף משקל, ישיבה ממושכת וכיוב') ולסיבוכים במהלך ההיריון לנשים.

בדיקת ™FactorSafe כוללת פאנל (אוסף מוגדר) של מוטציות ושינויים גנטיים נפוצים שעלולים להגדיל את הסיכון לקרישיות יתר, ביניהם מוטציות בגנים: FACTOR V, FACTOR II, FACTOR I (Fibrinogen), MTHFR, F13A1, וגנים נוספים.

למי מיועדת הבדיקה?

שכיחותן של המוטציות השונות  דומה באוכלוסיות שונות, ולפיכך בדיקת FactorSafe מתאימה לכולם. עם זאת, קבוצות מסוימות נמצאות בסיכון מוגבר והבדיקה מומלצת במיוחד עבורם:

  • נשים ונערות לקראת נטילת גלולות למניעת הריון (או לקראת החלפת סוג הגלולות).

  • נשים שחוו הפלות חוזרות, הפרדויות שילייה או מומים עובריים במהלך הריונות קודמים.

  • אנשים בעלי היסטוריה או חשד לרקע משפחתי של אירועים תרומבוטיים (דום לב, שבץ מוחי וכדומה).

  • מטופלים לקראת פרוצדורה ניתוחית בכלל ובפרט כזאת שתצריך מנוחה ממושכת לאחריה.

  • אנשים הנוהגים לטוס בתדירות גבוהה, במיוחד בטיסות ממושכות.

מידע נוסף

מהי קרישיות יתר?

מערכת קרישת הדם בגוף האדם אחראית על קרישת הדם במקרים של פגיעה בכלי דם ועל הצורך בדילולו במקרים אחרים, ומתקיימת הודות לשווי המשקל בין פקטורים אחראים לקרישת הדם ופקטורים האחראיים לדילולו.

קרישיות יתר היא מצב שבו יש נטייה לדם להיקרש יתר על המידה, מה שעלול להוביל לפקקת (תרומבוזה) של כלי דם ורידיים. במצב זה קיימת סכנה של הינתקות פיסה מקצה הקריש והיווצרות תסחיף, העלול להיסחף בזרם הדם עד שהוא ייעצר בכלי דם המזין איבר חיוני ועלול לחסום את מעבר לאותו איבר ולגרום לנזק חמור ולעיתים בלתי הפיך.

 

קרישיות יתר עלולה לנבוע משני מצביים עיקריים:

  • עודף או פגם גנטי באחד מפקטורי קרישה

  • חסר של חלבון מפרק/ מנטרל קריש

מצבים אלו בחלקם מולדים ותורשתיים ובחלקם נרכשים ותלויים בגורמים סביבתיים ואורח חיים.

משמעות התוצאות

בהתאם לאופי המוטציות שזוהו, ניתן להציע דרכים שונות להפחתת הסיכון. לדוגמא, נטילה של ויטמינים ותוספי תזונה (כדוגמת B12 וחומצה פולית), נטילה של תרופות בעלות פעילות אנטי-תרומבוטית (כדוגמת אספירין במינון נמוך) וכן צמצום החשיפה להרגלים סביבתיים מגבירי סיכון (כדוגמת השימוש בגלולות למניעת היריון מסוגים מסוימים).

 

למה להעדיף את המרכז הגנטי GGA?

  1. הבדיקה מבוצעת כולה בישראל במעבדה מוסמכת ומפוקחת ע"י משרד הבריאות (ולא במעבדה בחו"ל אליה מועבר הדנ"א שלך ללא פיקוח של המדינה).

  2. הביצוע בישראל מאפשר התייעצות של הגורם המפנה ישירות עם מומחי המעבדה ומומחי הפענוח שלנו, ללא תיווך, באופן זמין ומזמין.

  3. המעבדה המתקדמת ביותר בישראל הן מבחינת הציוד העומד לרשותה, מגוון ההסמכות הישראליות והבינלאומיות אותן השיגה בזכות מבחני האיכות בהן עמדה.

 

הדגימה יכולה להתבצע בכל מקום בארץ (מתבססת לרוב על דגימת רוק) והבדיקה עצמה תתבצע במעבדות GGA, המרכז הגנטי המוביל בישראל העוסק בביצוע בדיקות גנטיות רפואיות וקליניות באישור משרד הבריאות והרשות הלאומית להסמכת מעבדות, ייעוץ גנטי ומחקר גנטי משנת 2009.

 

הבדיקות נעשות כולן אצלנו בישראל (כך שה-DNA שלך אינו נשלח למעבדה בחו"ל שאינה בפיקוח משרד הבריאות) תוך שימוש בטכנולוגיות החדישות והמדויקות ביותר. במרכז הגנטי GGA מתחייבים על ביצוע קפדני של הבדיקה, אנליזה ביואינפורמטית ממוחשבת, וידוא נוסף של תוצאות חיוביות, והכנת מכתב סיכום חתום ע"י שני פרופסורים לגנטיקה. 

צרו קשר עכשיו
קשר
bottom of page